Om SAMBAcph

SAMBAcph er etableret af Helle Knudsen og Nanna Gabrielsen i 2020. Vores mission er at skabe smukt, spændende og unikt tøj og accessories til hverdag og fest.

Vi får alle vores produkter produceret i Gambia. Vores kontakt er Fatou Samba – en lokal forretningskvinde med et stærkt drive, et stort netværk af lokale syersker og et ønske om, at producere noget, som når uden for det lille afrikanske lands grænser. Vi bestiller hos hende, og hun får det syet af hendes netværk af lokale skræddere.    

Vores koncept er simpelt. Vi får produceret tøj og accessories, som vi selv har lyst til at bruge. Produkterne skal være unikke og spændende - og med knald på farverne. Vi laver kun få produkter af hvert stof, så man skal være (u)heldig, hvis man møder én med identisk tøj. Men fordi alt er håndsyet, er intet helt identisk, men varierer lidt i mål og print. Hvert stof har et nummer, så man kan følge med i, hvor mange forskellige jakker der findes. Af stofresterne syes smukke tote bags, hårelastikker, clutches mm.


 
 
Helle: Jeg er 41 år, gift med Mads og mor til Sofie og Viggo. Jeg er uddannet tekstilformidler og designteknologi med speciale i design, konstruktion og produktkoordinering. Når jeg ikke skaber smukke afrikanske jakker, arbejder jeg som sourcer i livsstilsbranchen.

Nanna: Jeg er 44 år, gift med Bue og mor til Theo og Vigga. Jeg er uddannet sociolog med speciale i kriminologi. Jeg er selvstændig sociologisk konsulent – når altså ikke jeg skaber smukke afrikanske jakker.